Постна торта от хляб с канелена коричка

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Диетична кухня
Постна торта от хляб с канелена коричка
Постна торта от хляб с канелена коричка
admin
Добавена от: admin
29111
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

6 яйца
1/2 чаша белтъци
1 консерва (380 гр.) кокосово мляко
2 ч.л. смляна канела
2 ч.л. течна стевия (подсладител)
2 ч.л. екстракт ванилия
2 с.л. смляно ленено семе
10 филии безглутенов хляб (хляб с микс от семена)
За канелените трохи:
1 чаша фини овесени ядки
1 чаша кокосови стърготини
2 ч.л. смляна канела
1 ч.л. сол
1 ч.л. смлян карамфил
2 ч.л. екстракт ванилия
1/4 чаша мед
1/4 чаша кокосово масло, разтопено

Загрейте фурната на 175 градуса. Разбийте всички продукти (освен хляба и продуктите за канелените трохи). Намазнете тавичка за печене с мазнина или спрей за готвене. Подредете филиите в тавичката, излейте отгоре яйчената смес. В голяма купа разбъркайте продуктите за топинга. Поръсете канелените трохи върху залетия хляб. Оставете в хладилник за една нощ и изпечете на сутринта, или пък изпечете веднага. Печете в непокрита тавичка за около 45-50 минути, докато средата на сладкиша не е видимо течна. Поднесете с пресни горски плодове и мед - по желание.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft