Постна яхния с тиквички и грах

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Вегетариански
Постна яхния с тиквички и грах
Постна яхния с тиквички и грах
admin
Добавена от: admin
18804
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

3 тиквички
150 г ориз
200 г грах
1 морков
2-3 стръка зелен лук
250 мл доматен сок
1/2 ч.л. сол
1/2 ч.л. червен пипер
щипка кафява захар
1-2 с.л. зехтин
4-5 клонки пресен магданоз/копър

Оризът се накисва в купа с вода. Тиквичките и морковът се почистват, измиват и режта на дребно с къдраво ножче. Стръковете лук се почистват, измиват и режат на колелца. Граховите зърна се слагат в гевгир. Поливат се с течаща вода, след което се отцеждат. Взема се тенджера и в нея се слагат всички подготвени зеленчуци. Добавя се изкиснатият ориз. Долива се 500 мл вода. Поръсва се 1/2ч.л. сол и щипка кафява захар. Съдът се похлупва и се поставя на включен котлон. Когато гозбата заври се добавя доматения сок и 1- 2с.л. зехтин. Манджата се вари на слаб огън 50 минути. Накрая се поръсва с 1/2 ч.л. сладък червен пипер и ситно нарязан магданоз/копър. Оставя се да къкри на изключен котлон.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft