 
                
            800 гр. свинско месо (врат, шол или по желание)
1,5 кг прясно зеле
1 малка ч.л. лимонтузу
2 червени домата
1 люта суха чушка
100-130 мл олио
1 с.л. червен пипер
400 мл вода
сол, черен пипер, подправки на вкус
Няма по-проста и лесна рецепта за свинско със зеле. 
Вкусно, леко киселко, леко пикантно, пръстите да си оближеш!
Първо в загрятото олио (хубаво е да е повечко) се запържва свинското месо, така ме да промени цвета си от двете страни. 
Изключва се котлонът. 
Почистената зелка се нарязва на по-големи парчета. 
Доматите се обелват и нарязват. 
В тенджера се слагат половината от месото, доматите, половината от зелето, подправки на вкус, отново месо, зеле, домати, подправки. 
Най-отгоре се слагат червен пипер и нарязаната люта сушена чушка. 
В 400 мл топла вода се разтваря 1 чаена лъжичка лимонтузу, излива се в тенджерата и ястието се оставя да къкри на тих огън около 3 часа. 
Достатъчно е по време на готвенето тенджерата само веднъж-дваж да се разклати.


 
                                
                             
                                 
                                 
                                 
                                
 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                








