Пролетна чорба с великденски яйца
    
    
    
                
            
                23 Март 2012
            
            
            10589
            Източник: zajenata.bg
        Ключови думи:
                    Тип ястие:
                    Вид меню:
                Приготвяне:
                        
                        30 мин
                    
                    
                        Готвене:
                        
                        60 мин
                    
                                                                                    
                        Общо: 90 мин
                    
                    
                            Хранителна стойност:
                             500 kcal
                        
                    Необходими продукти
                    
                Копривата се измива листо по листо. Стръковете лук се почистват. Листата коприва се отцеждат от водата и се режат на ситно. Зеленият лук се измива и реже на колелца. Доматът се почиства и стърже на ренде. Морковът се бели, измива и реже на кръгчета с къдраво ножче. В тенджера се слагат зеленчуците, без доматеният сок. Налива се 5- 6ч.ч. вода. Съдът се похлупва и слага на включен котлон. Когато заври, се намалява степента на котлона. След около 30 минути варене се добавят доматите, 1/2ч.л. сол и 1с.л. краве масло. Супата се вари още 30- 40 минути. Накрая се поръсва със ситно нарязан копър. Добавят се стърготините сирене и великденските яйца, също настъргани на ренде. Разбърква се много добре. Поднася се топла.
Рецепти
                        Рецепти
                        салати
                        салати
                        супи
                        супи
                        предястия
                        предястия
                        сандвичи
                        сандвичи
                        гювечета
                        гювечета
                        още
                            пици
                                пици
                            Коментари
                                                
                                
                            
                                
                                
                                
                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                








