Пролетна яхния с гъби
    
    
     
                
            
                22 Декември 2011
            
            
            99517
            Източник: zajenata.bg
        Ключови думи:
                    Тип ястие:
                    Вид меню:
                Приготвяне:
                        
                        30 мин
                    
                    
                        Готвене:
                        
                        60 мин
                    
                                                                                    
                        Общо: 90 мин
                    
                    
                            Хранителна стойност:
                             500 kcal
                        
                    Необходими продукти
                    
	800 г гъби печурки
	1 глава кромид лук
	2 връзки зелен лук
	1 връзка магданоз
	1 връзка пресен джоджен
	доматено пюре
	червен и черен пипер
	олио
	брашно
	сол 
	 Измитите и почистени гъби се бланшират около 5 мин.,  след което се изваждат и нарязват на ивици.
	 Запържват се заедно с кромида и зеления лук.
	 Добавят се червеният и черният пипер и пърженето продължава още около минута.
	 Заливат се с гореща вода или бульон,  добавя се 1-2 лъжици доматено пюре, сол на вкус и се оставят да врят на тих огън.
	 Когато са готови, се размива брашно, колкото е необходимо за сгъстяване.
	 Накрая се подправят обилно със ситно нарязаните пресни джоден и магданоз.
	 В соса трябва да преобладават гъбите.  
Рецепти
                        Рецепти
                        салати
                        салати
                        супи
                        супи
                        предястия
                        предястия
                        сандвичи
                        сандвичи
                        гювечета
                        гювечета
                        още
                            пици
                                пици
                            Коментари
                                                

 
                                
                             
                                 
                                 
                                 
                                
 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                








