 
                
            30-40 листа лапад
350-400 гр. мляно месо
1 чаша ориз
2 супени лъжици брашно
3 чаени лъжички червен пипер
1/2 чаена лъжичка черен пипер
1 малка супена лъжица Вегета
50-60 мл олио
1. На листата внимателно се отстраняват дебелите жилки. 
2. В тиган на огъня се поставя месото, за да се запържи, след което към него се добавя черният пипер, 1 супена лъжица червен пипер, сол и Вегета. Накрая се добавя оризът и се разбърква. 
3. На дъното на тенджерата се слага олио и се нареждат 10-тина листа лапад. Добавят се по една супена лъжица черен пипер и брашно, и над тях се нареждат сармичките. 
4. Над сармичките се поръсват отново брашно и пипер, и се пръска с още малко олио. 
5. Подреждат се още 10-тина листа лапад и се налива вода, колкото да покрие повърхността на сармите. 
6. Сармичките се притискат с чиния. 
7. Тенджерата се затваря с капак или с фолио, и се поставя в предварително загрята фурна на 220 градуса за 50-60 минути или докато оризът се свари. 
8. 20 минути преди края се сваля капакът и сармичките се връщат във фурната да се допекат. 
9. Поднасят се с кисело мляко или заквасена сметана.
Забележка:
Тенджерата трябва да е напълно огнеупорна (без пластмасови части).


 
                                
                             
                                 
                                 
                                 
                                
 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                








