Простичка орехова торта БЕЗ ВАРЕНЕ на крема: сякаш сте я поръчали в скъпа сладкарница, а е супер лесна!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Простичка орехова торта БЕЗ ВАРЕНЕ на крема: сякаш сте я поръчали в скъпа сладкарница, а е супер лесна!
Простичка орехова торта БЕЗ ВАРЕНЕ на крема: сякаш сте я поръчали в скъпа сладкарница, а е супер...
861
Източник: За Жената
Простичка орехова торта БЕЗ ВАРЕНЕ на крема: сякаш сте я поръчали в скъпа сладкарница, а е супер лесна!
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Тази орехова торта е мека, богата и лесна за приготвяне, а изглежда сякаш сте я поръчали от скъпа сладкарница! Това, което улеснява приготвянето й у дома, е фактът, че кремът не се вари, а само се забърква от посочените продукти, след което с него се слепват блатовета. След престой в хладилника тортата става сочна и топяща се в устата, а наситеният орехов вкус ще я направи ваш фаворит! Ето необходимите продукти за Богата орехова торта без варене на крема :

Богата орехова торта без варене на крема

Продукти:

За блатовете:

  • 5 белтъка
  • 150 г захар
  • 5 яйчни жълтъка
  • 30 г олио
  • 150 г брашно
  • 1,5 чаени лъжички бакпулвер
  • 120 г печени орехи (нарязани)

За крема:

  • 350 г маскарпоне
  • 300–350 г карамелизирано кондензирано мляко

За сиропиране:

  • 150 мл мляко
  • 1 лъжица карамелизирано кондензирано мляко

Освен това:

  • 100 г орехи (за украса)

Приготвяне:

Нищо не ухае толкова добре на домашно приготвена храна, колкото печени ядки и карамел.

Тази торта има три меки блата от белтъци и орехи, както и лек крем без варене. Тя е идеална за празненства, но също така и когато искате да поглезите семейството си с нещо специално. Оставете я да престои една нощ, след което я нарежете студена — тогава е най-вкусна.

Съвет:

Не пропускайте охлаждането - тортата се реже много по-добре и вкусът е по-пълен, когато е добре охладена.

Разбийте белтъците на сняг, като постепенно добавяте захарта. Когато захарта се разтопи, добавете жълтъците, олиото и внимателно разбъркайте пресятото брашно с бакпулвера. Накрая добавете нарязаните печени орехи.

жълтъци в белтъците

Снимка: YouTube

брашно в тестото

Снимка: YouTube

орехи в тестото

Снимка: YouTube

Разделете сместа на три части и нанесете на тънък слой в подходяща форма за печене, покрита с намазнена хартия за печене. Може и да изпечете един по-голям блат, който след това да разрежете на три (както в оригиналната рецепта). Печете във форма (22 см) на 180 °C за около 30–35 минути, до златисто кафяво. Оставете да се охлади.

тесто във формата

Снимка: YouTube

пухкав блат

Снимка: YouTube

рязане блат

Снимка: YouTube

Смесете маскарпонето и карамелизираното кондензирано мляко, докато получите гладък крем. Добавете още мляко, ако е необходимо, за по-мека текстура.

маскарпоне с кондензирано мляко

Снимка: YouTube

карамелен крем

Снимка: YouTube

Смесете млякото и една лъжица карамелизирано мляко. Сиропирайте със сместа всяка кора, преди да разпределите крема.

сиропиране торта

Снимка: YouTube

крем върху блата

Снимка: YouTube

Подреждане на тортата: кора - сироп - крем. Завършете с останалия крем и пъхнете тортата заедно с формата в хладилник за поне 2-3 часа. След като я извадите, внимателно отстранете формата и украсете с крем отстрани, а отгоре и по страните покрийте щедро с нарязани орехи (още по-добре да ги запечете предварително).

торта с крем

Снимка: YouTube

орехи върху тортата

Снимка: YouTube

Оставете тортата в хладилника за поне 2-3 часа, за предпочитане за една нощ, преди да я нарежете.

нарязана торта

Снимка: YouTube

парче торта

Снимка: YouTube

Да ви е сладко!

торта в чиния

Снимка: YouTube

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft