Пудинг с тапиока и ром

вход през zajenata.bg
Пудинг с тапиока и ром
admin
Добавена от: admin
4693
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

¼ чаша дребна тапиока
1 ½ чаши прясно мляко или соево мляко
¼ чаша захар
1 ч.л. ванилия
1 ч.л. нишесте
1 с.л. кафява захар (препълнена)
1 с.л. ром
1 с.л. масло

Накиснете зърната тапиока в купа с вода за 1 нощ. Преди да започнете с пудинга, отцедете добре тапиоката през цедка за чай и измийте под студена вода. Сложете тапиоката, млякото, бялата захар и ванилията в тиган за сос и загрейте на умерен огън при непрекъснато бъркане, докато сместа започне да ври.
В купичка объркайте нишестето с 1 ч.л. вода. Добавете нишестената смес към тигана и продължете да бъркате.
Щом пудингът се сгъсти, махнете го от огъня и пресипете в малки купички/чашки.
За соса: смесете кафявата захар, рома и маслото в купа за микровълнова и пуснете в микровълновата фурна, докато маслото и захрта се разтопят.
Поднесете пудинга с лъжичка от ромовия сос върху всяка порция.  

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft