Пудинг с шампанско

вход през zajenata.bg
Пудинг с шампанско
admin
Добавена от: admin
9725
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

1 готов тънък блат за торта

за муса:
1 с. л. желатин
3 с. л. вода
300 мл пенливо вино
300 мл сметана
2 белтъка
1 ч. ч. захар

за декорация:
шоколадови пурички, бисквити, разтопен черен шоколад, свежи или замразени червени плодове

От хартия за печене се изрязват ленти с 2 см по-високи от стените на купичките, които ще се използват. Увиват се по външните стени купичките. Закрепват се с ластик. От блата се изрязват кръгли основи с диаметъра на купата. Слагат се на дъното. Могат да се сиропират с ликьор или кафе. По стените на купичката се подреждат пуричките или парченца от бисквитите.
Желатинът се разтваря в студената вода и след 2 мин. се слага да се ратопи на водна баня и се прибавят половината от захарта и шампанското. Сметаната се разбива и към нея се слага желатиновата смес. Белтъците се разбиват на пяна, прибавят се останалата захар и се разбиват на гъст сняг. Смесват се със сметановата част.
Мусът се изсипва в купичките до 1 см над ръба на купата. Охлажда се около 2 часа и внимателно се обелва хартията за печене и се изважда от купичките.
Украсява се с червени плодове, шоколад и захарни перли.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft