Пуешко в студен сос

вход през zajenata.bg
Пуешко в студен сос
admin
Добавена от: admin
9357
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

1 пуйка около 2.5 кг
30 г моркови
връзка керевиз
2 глави лук
50 г масло
100 г бяло брашно
100 г бяло вино
100 г прясно мляко
2 и ½ ч. л. желатин на прах
2 яйца 

Почистената и завързана пуйка се сварява в дълбока тенджера като се залива със студена вода. Щом заври, пяната отгоре се изчиства и се прибавят лукът, морковите и керевизът, както и сол на вкус. Ври, докато омекне, но без да се преварява. Оставя се да изстине в бульона.
През това време се приготвя сосът: в маслото се запържва брашното, без много да се зачервява, и се залива с виното, прясното мляко и бульона от сварената пуйка. Разбива се добре с тел, за да няма бучки, и ври 10-15 минути. Прибавя се размекналият във вода желатин, с който ври още 10 минути. Снема се от огъня и се разбърква с жълтъците от яйцата. Пасира се през кърпа или гъсто сито и се оставя да изстине.
Месото от сварената пуйка се изважда на цели парчета, като филетата и бутчетата се разрязват на по-малки и се заливат с изстиналия добре сос. Поднася се върху картофено пюре и задушени зеленчуци. 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft