 
                
            3 броя свински пържоли (около 600 гр.)
1,5 кг прясно зеле
1 супена лъжица свинска мас
2 супени лъжици олио
1 голям червен домат
250 мл вода
1/4 ч.л. лимонтузу
сол, черен пипер, подправки, червен пипер
Първо в касерола се поставят олиото и маста да се загреят. 
Вътре се пускат пушените пържоли да се запържат от двете страни и да си пуснат аромата. 
Зелето се почистват от кочана и се нарязва на ситно. 
Върху запържените пържоли се поставя нарязаното зеле. 
Оставя се да се задушава на тих огън в собствен сос.
Добавя се обеленият и нарязан на кубчета червен домат. 
Ястието се подправя на вкус и хубаво се разбърква. 
Оставя се да поври на тих огън, докато се изпари течността. 
След това се добавя червен пипер, разбърква се. 
В 250 мл вода се разтваря лимонтузуто и се добавя в касеролата. 
Разбърква се и ястието се вари още 1 час на слаб огън.
Поднася се с пресен хляб и чаша хубаво вино!
 


 
                                
                             
                                 
                                 
                                 
                                
 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                








