Декоративен солен венец от тесто.
Първо млякото се загрява, добавят се захарта, маята и малко брашно. 
Оставя се маята да се активира, след което постепенно се добавят останалите течни съставки, а след тях - сухите. 
Замесва се по-меко тесто. 
Оставя се да втаса 20 минути. 
След това се разделя на 12 топки. 
Осем топки се оставят настрана. 
От останалите 4 са разточват малки кори. 
Три от корите се намазват с масло/маргарин и се нареждат една върху друга, а четвъртата се слага отгоре нанамезана. 
От купчината се разточва малка кора с размер на малка чиния, разделя се на 8 триъгълника, които се разрязват в средата, но не до края (виж снимката). 

Триъгълничетата се усукват един-два пъти навътре. Останалите топки тесто се разтеглят с ръце, след което вътре се поставя парче шунка и парче сирене и се образува пакетче. 


Пакетчето се поставя върху тръгълничето от тесто, върху по-широката му част, и с по-тънката част се прихлупва. 

Подреждат се в кръгла тава. 
Намазват се с разбито яйце, а всяко парче в средата се поръсва със смес от сусам и лен, а по краищата - само със сусам. 
Оставя се да втасва 20 минути и се пече около 30 минути на 200 градуса.
 

                                
                            
                                
                                
                                
                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                








