 
                
            
	1 франзела
	2 с.л. зехтин
	1 с.л. масло
	Плънка:
	2 с.л. зехтин
	1/2 глава лук, нарязана на ситно
	1/2 червена чушка (на ситно)
	1 малка тиква цигулка (нарязана на ситно)
	1 тиквичка (на ситно)
	450 g суха кайма
	1 с.л. зехтин
	1/4 ч.л. сол
	черен пипер на вкус
	1 ч.л. подправка за кайма
	1 с.л. нишесте (брашно)
	85 гр. бяло сирене (Фета) - на малки кубчета
	1 с.л. магданоз (накълцан на дребно)
	Разрежете франзелата по дължина на две половини. Издълбайте средата и я нарежете на малки кубчета. Загрейте зехтина и маслото в тиган на среден огън. Добавете хлебните кубчета и ги изпържете до златисто. Извадете от тигана. Използвайки същия тиган, загрейте в него зехтина, добавете лука и го запържете до прозрачно. Прибавете и другите зеленчуци и ги задушете за още 2-3 минути, като разбърквате. Извадете зеленчуците от тигана и ги отделете настрана. Ако е необходимо, добавете няколко с.л. вода.
	Запържете каймата в 1 с.л. зехтин, докато покафенее. Добавете солта, пипера и подправката за кайма и гответе още 5 минути. Прибавете зеленчуците към каймата и запържете всичко за още 5 минути. Прибавете нишестето (брашното), за да сгъстите соса.
	Получената плънка разпределете с лъжица в издълбаните половинки франзела. Поръсете с магданоза и нарязаните кубчета сирене и поднесете топли. 


 
                                
                             
                                 
                                 
                                 
                                
 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                








