Пълнено агънце за Великден

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Ястия с месо
Пълнено агънце за Великден
Пълнено агънце за Великден
admin
Добавена от: admin
14110
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

1 агнешка плешка (около 2,5 кг)
2 глави стар лук
2 домата
3-4 скилидки чесън
50 гр. брашно
1 малък дафинов лист
1 супена лъжица оцет
олио за намазване
сол и черен пипер
 

Лукът, чесънът и доматът се обелват, лукът се нарязва ситно, а чесънът се счуква в хаванче. Доматите се стриват, след което се объркват с лука, чесъна и брашното. Добавя се дафиновият лист, сол и черен пипер на вкус.

Плешката се почиства и измива добре, след което се пълни с доматено-чесновата смес и отворът се зашива. Отгоре се намазва добре с олио и се слага в дълбока тавичка. Пече се около час и половина на 200 градуса, като периодично месото се залива с отделения при печенето сос.

Изпеченото агнешко се изважда от тавата, а останалия вътре сос се смесва с оцета и разбърква добре. Към всяка порция се слага част от месото, част от плънката и се заливат със соса. Ястието се поднася със задушени картофки.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft