Пълнено пиле с ябълки и Бри

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Ястия с пиле
Пълнено пиле с ябълки и Бри
Пълнено пиле с ябълки и Бри
admin
Добавена от: admin
10236
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

4 бр. пилешки гърди, обезкостени и без кожата
3 с.л. зехтин или олио
1 с.л. с качул нарязан дребен лук
2 ябълки, обелени и почистени от семето, нарязани на малки кубчета
1 ч.л. нарязана прясна салвия (градински чай)
сол и черен пипер
1 – 1 1/2 чаша ябълков сок (сайдер)
1 с.л. бренди (по желание)
115-120 гр. сирене Бри, нарязано на резени 

Загрейте фурната на 200 градуса.
За ябълките: Загрейте 1 с.л. от мазнината в огнеупорен съд. Прибавете лука и оставете да се задушава за 30-тина секунди, докато замирише. Прибавете нарязаните ябълки. Гответе, докато ябълките станат леко златисти и омекнат - около 5-7 минути. Прибавете нарязаната салвия и задушете още минутка. Подправете с малко сол и пипер. Махнете от огъня и оставете да се охлади леко.
За пилето: Направете дълбок хоризонтален разрез в най-дългата страна на гърдите (джобче). Напълнете всеки къс пилешко с резен Бри и след това с ябълковата плънка.
Посолете отвън със сол и черен пипер на вкус. В тавичка загрейте 2 с.л. олио. Когато се загрее добре, запържете гърдите от двете страни, като внимавате при обръщането да не изскочи плънката. Ако е необходимо, забодете джобчетата с клечки за зъби.
След като покафенее пилето, прибавете ябълковия сок, прехвърлете го в загрятата фурна и оставете да се изпече до готовност - за 15-тина минути. Когато пилето е готово, извадете от фурната. Поставете гърдите върху плато и ги поддържайте топли. Загрейте останалата в тигана мазнина заедно със соса от пилешкото и ябълковия сок и оставете да покъкри. Прибавете още малко ябълков сок, ако е необходимо. Добавете 1 с.л. бренди или ябълков оцет, за да уплътните вкуса. Опитайте на вкус и добавете сол и пипер, ако е необходимо. Залейте със соса пилешкото. Украсете с прясно нарязан магданоз и поднесете топло.  

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft