Пържено пиле с джинджифил

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Ястия с пиле
Пържено пиле с джинджифил
Пържено пиле с джинджифил
admin
Добавена от: admin
18560
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

800 гр. пилешко филе, нарязано на ивички
6 см. парче пресен джинджифил, обелен и нарязана на тънки ивички
1 голяма глава лук, нарязан на полумесеци
2 големи скилидки чесън
1/2 ч.ч. нарязан на дребно зелен лук
2 с.л. зехтин (олио)
1/4 ч.ч. соев сос
2 с.л. лимонов сок
2 с.л. кафява захар
сол и черен пипер на вкус 

Нарежете пилешкото филе на ивички. Обелете и нарежете джинджифила на тънки ивички. Накиснете ги за 10-15 минути в студена вода. След това отцедете много добре. Силно загрейте 2 с.л. от зехтина в уок или в дълбок тиган. Запържете пилешкото на две части до побеляване. Извадете изпърженото филе и оставете на топло. Запържете лука, джинджифила и нарязания на ситно чесън. Добавете 1/4 ч.ч. соев сос, 2 с.л. лимонов сок, 2 с.л. кафява захар и гответе докато течността леко се поизпари, добавете пилешкото и разбъркайте добре, докато се сгорещи месото. Свалете от огъня, добавете нарязания на ситно зелен лук, рабъркайте и поднесете с гарнитура от картофено пюре, ориз или спагети.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft