Пъстра баница с тиквички

вход през zajenata.bg
Пъстра баница с тиквички
admin
Добавена от: admin
6750
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

кори - 200 г точени, за баница
тиквички - 1 кг
зехтин - 3 с.л.
масло - 1 с.л.
грис - 2 с.л. пшеничен
сирене 200 г "Дунавия"
пармезан - 100 г настърган
яйца - 2 броя
прясно мляко - 100 мл
копър - 1/2 връзка
сол
черен пипер

Настържете тиквичките, посолете ги и ги оставете да се отцедят от течността за половин час.


Загрейте 2 с.л. зехтин и сотирайте тиквичките за няколко минути, докато влагата им се изпари. при периодично разбъркване. След това се махат от котлона и се оставят да изстинат.

Намачкайте сиренето фета с вилица и прибавете настъргания пармезан и пшеничения грис. Разбийте яйцата и прясното мляко и ги добавете към сиренето. Объркайте всичко много добре и прибавете изстиналите тиквички и нарязаният на ситно копър.

Разтопете маслото и го смесете със с.л. зехтин. Намазнете тава с тази мазнина и наредете половината кори, като всяка също намазвайте с маслото и зехтина. Изсипете цялата плънка от тиквички и отгоре наредете по същия начин останалите кори.

Предварително нарежете баницата на квадрати и я сложете да се пече в предварително загрята фурна 180 градуса за около 40 минути до златист цвят и докато плънката се стегне. Поднася се охладена. 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft