Пъстра боб чорба

вход през zajenata.bg
Пъстра боб чорба
admin
Добавена от: admin
7464
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

1 ч. ч. зрял фасул
1 с. л. олио
2 глави лук, нарязани на ситно
2 скилидки чесън, нарязани на ситно
2 моркова, нарязани на кръгчета
1 резен целина, нарязан на ситно
1 картоф, нарязан на кубчета
2 домата, обелени и нарязани на ситно
6 ч. ч. вода
сол на вкус
2 с. л. нарязан джоджен
черен пипер на вкус
 

Бобът се накисва в студена вода за 12 часа. След това се отцежда, измива се и се слага да се вари. След 10 мин. огънят се намалява и бобът се оставя да къкри, докато се свари. Ако водата изври, се добавя още 1 ч. ч.
Половината от боба се пасира заедно с 2 ч. ч. бульон от варенето.
В олиото се запържват лукът и чесънът, прибавят се останалите зеленчуци. След 5 мин. всичко се смесва в тенджера - пасираният боб, целият боб, запържените зеленчуци, солта. Чорбата се оставя да поври 5 мин. и се подправя с пипера и джоджена.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft