Пюре-мусака: Най-сочната версия, която сме ви показвали! Топи се в устата с първата хапка

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Пюре-мусака: Най-сочната версия, която сме ви показвали! Топи се в устата с първата хапка
Пюре-мусака: Най-сочната версия, която сме ви показвали! Топи се в устата с първата хапка
582
Източник: За Жената
Пюре-мусака: Най-сочната версия, която сме ви показвали! Топи се в устата с първата хапка
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Ако сте почитатели на мусаката, но ситненето на картофите ви е досадно, то днес ще ви предложим една не само по-лесна, но и по-сочна версия на популярната балканска гозба. В нея вместо цели картофи ще използваме картофено пюре (може и полуфабрикат, ако съвсем сте решили да си спестите всякакви усилия).

Резултатът е много вкусно и сочно ястие, което буквално се топи в устата. Ето продуктите за лесната и много вкусна Пюре-мусака :

moussaka

Снимка: Pinterest

Пюре-мусака

Продукти:

  • 1,5 кг картофи
  • ½ кг кайма смес
  • 2 яйца
  • 3 глави лук
  • сол, черен пипер, смесени подправки
  • индийско орехче
  • 1 опаковка заквасена сметана

Приготвяне:

1. Обелете картофите и ги сварете в подсолена вода. Нарежете ситно лука и го запържете в малко олио, добавете каймата и подправките.

2. Когато картофите са готови, намачкайте ги, добавете малко мляко и масло и разбъркайте добре.

3. В термоустойчив съд поставете слой пюре, слой кайма и след това още един слой пюре.

4. Надупчете мусаката с вилица, залейте я със заквасена сметана, разбита с две яйца, и я сложете в предварително загрята фурна да се пече 20 минути на 200 градуса.

пюре мусака

Снимка: Pinterest

Да ви е сладко!

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft