Режа ги с малката ракиена чашка от баба - от нея ми е и рецептата: Чудни Ванилови курабии, пръхкави и топящи се в устата

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Режа ги с малката ракиена чашка от баба - от нея ми е и рецептата: Чудни Ванилови курабии, пръхкави и топящи се в устата
Режа ги с малката ракиена чашка от баба - от нея ми е и рецептата: Чудни Ванилови курабии,...
4268
Източник: За Жената
Режа ги с малката ракиена чашка от баба - от нея ми е и рецептата: Чудни Ванилови курабии, пръхкави и топящи се в устата
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Ваниловите курабийки са традиционни бисквитки, които със своята ронлива текстура и богат вкус на ванилия и сладко напомнят за топлината на домашната кухня.

Тези деликатеси, идеални за празнични моменти или ежедневно удоволствие, са лесни за приготвяне, а вкусът им става още по-добър с времето.

Следвайте тази рецепта, за да създадете бисквитки, които ще зарадват всички. Ето какво ви е необходимо за тези Чудни ванилови курабии по рецепта от баба:

Чудни ванилови курабии

Необходими съставки:

  • 250 г масло/маргарин (може и свинска мас)
  • 6 супени лъжици захар
  • 2 пакетчета ванилова захар
  • 2 яйца
  • 500 г брашно
  • кора от половин лимон (ситно настъргана)

И още:

  • сладко по избор (за разбъркване)
  • пудра захар (за поръсване)
  • 1 пакетче ванилова захар (за поръсване)

Приготвяне:

1.

В дълбока купа сложете 250 г масло, нарязано на кубчета и омекнало на стайна температура. Добавете 6 супени лъжици захар и 2 пакетчета ванилова захар, след което разбийте с миксер, докато сместа стане пенлива и захарта се разтвори напълно.

масло с яйце

Снимка: YouTube

2. Добавете едното яйце и продължете да разбивате с миксера, докато яйцето се поеме в сместа. След това добавете второто яйце и разбийте, докато се получи хомогенна смес.

разбито масло

Снимка: YouTube

3. Постепенно добавете 500 г пресято брашно, като разбърквате с миксер, докато тестото стане гладко.

Добавете ситно настърганата кора от половин лимон и останалото брашно, след което месете на ръка, докато получите меко, гладко и нелепнещо тесто.

лимонена кора в тестото

Снимка: YouTube

топка тесто

Снимка: YouTube

4. Поставете тестото върху леко набрашнен плот. Поръсете и тестото с малко брашно, след което използвайте точилка, за да го разточите на дебелина от 6 до 7 мм.

Ако е необходимо, добавете брашно, за да предотвратите залепването на тестото за точилката.

разточване кора

Снимка: YouTube

5. С помощта на малка чашка (аз използвам една от бабиния сервиз за ракия), предварително натопена с брашно, изрежете от тестото кръгчета.

изрязване тесто

Снимка: YouTube

Съберете останалото тесто, омесете го отново и го разточете на кора. Повтаряйте процеса, докато се изразходва цялото тесто.

тесто кръгчета

Снимка: YouTube

кръгчета от тесто

Снимка: YouTube

6. Подредете кръгчетата върху тава за печене, леко намазнена или покрита с хартия за печене.

курабии в тава

Снимка: YouTube

Печете в предварително загрята фурна на 170 градуса по Целзий за 12 до 15 минути. Бисквитките трябва да останат светли на цвят, без да потъмняват.

светли курабии

Снимка: YouTube

7. Оставете курабийките леко да се охладят, след което ги слепете две по две с избраното от вас сладко. След това ги оваляйте в смес от пудра захар и ванилова захар.

слепени курабийки

Снимка: YouTube

овалване курабии захар

Снимка: YouTube

8. Съхранявайте ваниловите курабийки в кутия, за да останат свежи. Тези бисквитки имат дълъг срок на годност, а вкусът им става още по-добър с времето.

ванилови курабии

Снимка: YouTube

домашни ванилови курабии

Снимка: YouTube

Насладете се на тези неустоими ванилови курабийки, които носят вкус на традиция и домашен уют! 

Да ви е сладко!

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft