Нашата рецепта ще приготви перфектно мариновани и Крехки ребърца със зеле .
Месото е толкова крехко, че се топи на езика ви, а в комбинация със сочно зеле е просто неустоимо.
Една изключителна рецепта за печени ребра върху подложка от зеле. Ето необходимите продукти:
Крехки ребърца със зеле
Продукти:
- 1,5 кг агнешки ребра (или телешки, или свински)
- 4-5 средно големи глави лук
- 1 ч.л.
Приготвяне:
Първо, измийте и подсушете ребрата.
Снимка: YouTube
Отстранете мазнината и сухожилията. След това нарежете месото.
Нарежете обеления лук на полукръгчета.
Добавете нарязания лук в купата с ребрата.
Добавете соса Уорчестър, кориандъра и сместа от черен пипер.
Снимка: YouTube
Посолете сместа и накрая добавете майонеза.
Разбъркайте всичко добре с ръце.
Снимка: YouTube
Снимка: YouTube
Изсипете олиото и разбъркайте. Прехвърлете сместа в стъклен съд и покрийте.
Снимка: YouTube
Оставете ребрата да се мариноват в хладилник поне два часа, за предпочитане за една нощ.
Отделете листата от зелето.
Леко намажете тавата за печене с растително масло.
Поставете листата от зеле върху тавата за печене и притиснете леко.
Снимка: YouTube
Поръсете листата със сол, босилек и червен пипер.
Поставете ребрата върху зелевите листа.
Снимка: YouTube
Поставете тавата за печене в предварително загрята на 200°C фурна. Печете около 70 минути.
Снимка: YouTube
Приблизително 30 минути преди края на печенето, покрийте тавата за печене с алуминиево фолио.
След печене, отстранете фолиото и оставете да се охлади.
Снимка: YouTube
Можем да поднесем.
Пожелаваме ви добър апетит!