Резултатът ни изуми! Кухнята ухае вълшебно, а месото се разпада от кокала - чудни Крехки ребърца със зеле:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Резултатът ни изуми! Кухнята ухае вълшебно, а месото се разпада от кокала - чудни Крехки ребърца със зеле:
Резултатът ни изуми! Кухнята ухае вълшебно, а месото се разпада от кокала - чудни Крехки ребърца...
746
Източник: За Жената
Резултатът ни изуми! Кухнята ухае вълшебно, а месото се разпада от кокала - чудни Крехки ребърца със зеле:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Нашата рецепта ще приготви перфектно мариновани и Крехки ребърца със зеле .

Месото е толкова крехко, че се топи на езика ви, а в комбинация със сочно зеле е просто неустоимо.

Една изключителна рецепта за печени ребра върху подложка от зеле. Ето необходимите продукти:

Крехки ребърца със зеле

Продукти:

  • 1,5 кг агнешки ребра (или телешки, или свински)
  • 4-5 средно големи глави лук
  • 1 ч.л.
сол
  • 1 супена лъжица сос Уорчестър
  • 1,5 ч.л. кориандър
  • 1/2 ч.л. смес от пипер
  • 1,5 с.л. майонеза
  • 2 супени лъжици растително масло
  • зелеви листа
  • сол
  • сушен босилек
  • щипка пушен червен пипер
  • Приготвяне:

    Първо, измийте и подсушете ребрата.

    обработване ребра

    Снимка: YouTube

    Отстранете мазнината и сухожилията. След това нарежете месото.

    Нарежете обеления лук на полукръгчета.

    Добавете нарязания лук в купата с ребрата.

    Добавете соса Уорчестър, кориандъра и сместа от черен пипер.

    ребра в сос

    Снимка: YouTube

    Посолете сместа и накрая добавете майонеза.

    Разбъркайте всичко добре с ръце.

    майонеза в соса

    Снимка: YouTube

    разбъркване

    Снимка: YouTube

    Изсипете олиото и разбъркайте. Прехвърлете сместа в стъклен съд и покрийте.

    мариновани ребра

    Снимка: YouTube

    Оставете ребрата да се мариноват в хладилник поне два часа, за предпочитане за една нощ.

    Отделете листата от зелето.

    Леко намажете тавата за печене с растително масло.

    Поставете листата от зеле върху тавата за печене и притиснете леко.

    зелеви листа в тавата

    Снимка: YouTube

    Поръсете листата със сол, босилек и червен пипер.

    Поставете ребрата върху зелевите листа.

    ребра върху зеле

    Снимка: YouTube

    Поставете тавата за печене в предварително загрята на 200°C фурна. Печете около 70 минути.

    крехки ребърца

    Снимка: YouTube

    Приблизително 30 минути преди края на печенето, покрийте тавата за печене с алуминиево фолио.

    След печене, отстранете фолиото и оставете да се охлади.

    порция ребра

    Снимка: YouTube

    Можем да поднесем.

    Пожелаваме ви добър апетит!

    Редактор: Петя Иванова
    Новини
    Мода
    Звезди
    Начин на живот
    Диети
    Красота
    още
    Любов
    Здраве
    Родители
    Коментари
    галерии
    Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
    още
    Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
    Design & Development: TaraSoft