Супер бишкотени торти

вход през zajenata.bg
657953
Рецепта за бишкоти

Рецепта за бишкоти

160 г брашно
120 г пудра захар
4 яйца
1 прах ванилия
0.02 л (2 с.л.) ром
100 г ароматен мармалад (кайсии, шипки)
За шоколадовата глазура:
30 г (3 с.л.) какао
0,05 л (1 к.ч.) вода
15 г масло
60 г (3 с.л.) кристална захар

Жълтъците и 80 г пудра захар се разбиват до побеляване Последователно се прибавят белтъците, разбити на сняг с останалата пудра захар, брашното, ромът и ванилията.
 Тестото се поставя в конусовидна платнена (целофа-нена) фуния с отвор около 0,5 см и със или без метален шприц със същия отвор се шприцова на топчета или пръчици (не по-дълги от 4—5 см и удебелени в двата края) Върху намаслена и поръсена с брашно тавичка.
 Бишкотите се поръсват с половината от кристалната захар и се пекат при умерена температура около 15 минути. След като изстинат леко, изпечените бишкоти се слеп-Взт две по две с тънък пласт мармалад.
3а шоколадовата глазура: какаото, останалата кристална захар и водата се разбъркват добре и се сгъстяват на водна баня. Прибавя се и маслото. След като позастине, сместа се слага В целофанена фунийка с отвор около 1-2 мм и се шприцова Върху бишкотите.
 Съвет Сместа за гарниране може да бъде заменена с разтопен шоколад

1 2 3 4 5 6 7 8
9
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft