Ригатони с доматен сос и пармезан

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Паста
Ригатони с доматен сос и пармезан
Ригатони с доматен сос и пармезан
admin
Добавена от: admin
6023
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

2 скилидки чесън, нарязан на ситно
3/4 ч.л. едро смлян червен пипер (сладък или лют по желание)
2 с.л. зехтин
800 мл консерва домати, обелени и нарязани на дребно
3 с.л. водка
1/2 ч.ч. настърган пармезан (Parmigiano Reggiano)
1/4 ч.ч. нарязан на дребно пресен магданоз
3-4 с.л. сметана
1/2 ч.л. сол (или на вкус)
1/2 ч.л. прясно смлян черен пипер (или на вкус)
400 гр. ригатони

На средно висока температура загрейте зехтина, добавете чесъна и червени пипер и леко запържете за около 20-на секунди. Добавете нарязаните домати, заедно със сока и водката и оставете да заври. Намалете температурата, покрийте с капак (не плътно) и гответе, докато сосът се посгъсти - около 10-15 мин.
Пюрирайте доматите и след това добавете 1/2 ч.ч. пармезан, магданоза, сметаната, сол и черен пипер. Оставете отново да поври около 5 мин. на слаб огън.
Междувременно сварете ригатоните според инструкцията на производителя. Отцедете добре и върнете в тенджерата. Добавете соса, разбъркайте и гответе на среден огън около 1 минута, докато спагетите поемат част от соса.
Поднесете веднага, поръсени с останалата част от пармезана и по желание с листенца пресен босилек. 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft