Ризи-бизи
    
    
    
                
            
                21 Ноември 2012
            
            
            17154
            Източник: zajenata.bg
        Ключови думи:
                    Тип ястие:
                    Вид меню:
                Приготвяне:
                        
                        30 мин
                    
                    
                        Готвене:
                        
                        60 мин
                    
                                                                                    
                        Общо: 90 мин
                    
                    
                            Хранителна стойност:
                             500 kcal
                        
                    Необходими продукти
                    
	1.2 л. пилешки бульон
	50 мл зехтин
	3 скилидки чесън
	250 гр. ориз
	250 гр. замразен грах (зърна)
	150 гр. настъргано сирене пармезан
	черен пипер
	сол
	Пилешкият бульон се слага да заври леко в подходящ съд. В дълбок тиган за пържене се загрява зехтинът и се добавя счуканият чесън, като се задушава 1 - 2 минути. След това се добавя оризът, който се запържва 2 - 3 минути, като се бърка. Добавя се 1/3 от пилешкият бульон като се бърка и се оставя леко да заври. Периодично се добавя от бульона, така че оризът да не остава на сухо, докато се свари "ал денте" (ориентировъчно около 20 мин.). Грахът се добавя 5 мин. преди оризът да е готов.
	Ястието се сервира горещо, като се подправя със сол и пипер и се поръсва с пармезан.
Рецепти
                        Рецепти
                        салати
                        салати
                        супи
                        супи
                        предястия
                        предястия
                        сандвичи
                        сандвичи
                        гювечета
                        гювечета
                        още
                            пици
                                пици
                            Коментари
                                                
                                
                            
                                
                                
                                
                                
                                                
                                                
                                                








