Рошави рулца с шунка и кашкавал

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Тестени изделия
Рошави рулца с шунка и кашкавал
Рошави рулца с шунка и кашкавал
admin
Добавена от: admin
56834
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

300 мл топла вода

10 гр. суха мая

100 гр. масло

0,5 чаена лъжичка сол

2 супени лъжици захар

брашно (колкото поеме)

За плънката:

200 гр. шунка

250 гр. кашкавал

няколко кисели краставички (2 - 3 - зависи от големината им)

3 - 4 супени лъжици майонеза

Маята се разтваря във водата, маслото се нарязва на малки кубчета, към него се прибавя малко брашно и се накълцва ситно с остър нож. Прибавят се солта, захарта и се разбърква.

След това се наливат водата с маята и се добавя малко по малко от брашното, замесвайки тесто, което да не лепи по ръцете. То трябва да бъде меко и еластично.

Тестото се прехвърля в купа, покрива се с кърпа и се оставя да втаса за 30 - 40 минути.

През това време се приготвя плънката. Кашкавалът се настъргва, а шунката и краставичките се режат на малки кубчета.

Готовото тесто се разделя на две части.
Всяка от тях се разточва на кора с дебелина около 0,5 сантиметра, намазва се с майонеза и по повърхността се разпределят продуктите за плънката.
Навиват се две рула, нарязват се на по-дебели парчета, които се подреждат в застлана с хартия за печене и намазана с масло тава.
Получените рулца се поръсват с настърган кашкавал и се пъхат в предварително загрята до 200 градуса фурна за около 10 - 15 минути.

 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft