 
                
            
	2 патладжана
	зехтин
	около 250 гр. изцедено кисело мляко
	2-3 скилидки чесън - счукан
	няколко листа пресен босилек, нарязани на ситно
	сол
	за соса:
	4 настъргани домата
	1 ч.л. сол
	1 ч.л. захар
	1 ч.л. червен пипер
	чесън, черен пипер и пресен босилек - на вкус
	Патладжаните се измиват и нарязват по дължина на филии с дебелина 0,4-5 мм. Посоляват се и се оставят за около 20-тина минути да се отцедят от горчивия сос. Измиват се хубаво със студена вода и се подсушават с домакински салфетки. Тиганът, в който ще пържите, се загрява. Всяка патладжанена филийка се маже с домакинска четка с малко зехтин и се изпържва. Готовите филийки се оставят да изстинат, след което се мажат със следната смес: изцеденото кисело мляко, смесено с чесъна, нарязания босилек и сол на вкус. Завиват се на рула и се подреждат в чиния.
	За соса: в тиган се капва малко зехтин, добавят се настърганите домати, овкусяват се със солта, захарта и червения пипер. Оставя се да къкри на тих огън, докато течността се редуцира и се сгъсти. Маха се от огъня и се добавят малко чесън, черен пипер и пресен босилек.
	Рулцата се поднасят залети с доматения сос. 


 
                                
                             
                                 
                                 
                                 
                                
 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                








