С тази рецепта ще оберете точките тази година: Великденски кексчета в яйчена черупка

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Кекс
С тази рецепта ще оберете точките тази година: Великденски кексчета в яйчена черупка
С тази рецепта ще оберете точките тази година: Великденски кексчета в яйчена черупка
admin
Добавена от: admin
26751
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

1 чаша от 200 мл
3 яйца
1 чаша захар
1 чаша прясно мляко
1/2 чаша олио
2,5 чаши брашно
1 бакпулвер
2 супени лъжици какао
25 празни черупки от яйца

За рецептата използвайте черупките от предварително издухани яйца или черупки от сварени боядисани яйца, но гледайте да ги запазите цели. Боядисайте черупките в различни цветове.
Разбийте всички съставки последователно, освен какаото. Разделете сместа на 2 неравни половини и в по-малката добавете какаото  плюс 2 супени лъжици мляко. 
В бялата смес добавете настъргана кора от лимон, а в тъмната - кора от портокал.
За да изпразните яйчените черупки: строшете черупката на яйцето откъм върха и обелете участък колкото ширината на палеца. Съдържанието на яйцето изпразнете и използвайте за друга рецепта (например козунак), а празната черупка измийте с хладка вода и я оставете да се отцеди от водата. Може да ги боядисате с боя за яйца, за да са по-пъстри и красиви.
Подредете готовите черупки във формички за мъфини, за да стоят изправени. Ако формата е широка, под яйцето запълнете с алуминиево фолио. Така подредените яйца намажете отвътре навсякъде с олио и ги напълнете с чаена лъжичка от кексовата смес (редувайте тъмна и бяла, за да се нашарят) малко повече от половината и ги сложете във фурната да се пекат около 20-30 минути на 180 градуса. Ще разберете, че са готови, когато се надигнат до отвора и с клечица проверете дали са изпечени - трябва тестото да не залепва по нея. 
След като ги извадите от фурната, оставете кексчетата малко да охладят. 
По желание поднесете кексчетата с черупката, за да може всеки да си ги обели, или ги обелете и набодете на коктейлни пръчици.

Идея: 

Вместо да боядисвате черупките, може да ги оставите бели, а да оцветите кексовото тесто с различни хранителни цветове и да ги редувате, когато пълните черупките. Става още по-ефектно!

великденски кексчета в яйчена черупка

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft