С цвят и аромат на есен - лесен пай с тиква и маскарпоне

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Десерти
С цвят и аромат на есен - лесен пай с тиква и маскарпоне
С цвят и аромат на есен - лесен пай с тиква и маскарпоне
admin
Добавена от: admin
13900
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

250 гр. маслени бисквити
100 гр. масло
1-1,5 кг. тиква
200 -250 мл прясно мляко
70 гр. захар
2 супени лъжици брашно
1 яйце
По желание: подправка за коледни бисквити
Освен това:
2 супени лъжици маскарпоне
50 мл сметана

Тиквата се вари, след това се намачква на пюре. Към пюрето се добавят захарта, млякото, брашното, яйцето и по желание малко подправки за коледни бисквити. От съставките се прави хомогенна смес. 
Бисквитите се смилат и в тях се добавя разтопеното масло. 
Бисквитената смес се поставя на дъното на съда за печене и се притиска, за да се оформи кора. Отгоре се разпределя сместа с тиквата и се пече в предварително загрята фурна на 220 градуса. 
Сметаната се разбива на сняг и към нея се добавя Маскарпонето. Така приготвеният крем се намазва върху охладения пай. 
От пая се получават 7-8 парчета. Пече се във форма за торта с диаметър 30 см.
 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft