Салата от паста и тиквички
22 Декември 2011
4332
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
200 г сварена паста Фарфале
2 с. л. зехтин или олио
сок от 1/2 лимон
сол
смлян черен пипер
2 тиквички
200 г коктейлни домати
Тиквичките, доматите и магданозът се измиват и подсушават.
Магданозът се нарязва на ситно, тиквичките на кубчета, а доматите на половинки.
В голяма купа сварената и отцедена паста се полива с мазнината и лимоновия сок.
Подправя се със сол и черен пипер на вкус.
Пастата се разбърква, след което се добавят подготвените зеленчуци.
Поръсва се отгоре с натрошеното сирене и магданоз.
Всичко се разбърква, при необходимост се подправя със сол, черен пипер или лимонов сок.
Купата се покрива и се оставя в хладилник за 1-2 часа.
Салатата се поднася охладена като гарнитура към печено месо, скариди и т.н.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари