 
                
            
	3 големи цели чушки - червени, зелени, жълти или оранжеви
	1/3 чаша настърган кромид лук
	1 чаша сварена царевица
	1/3 чаша нарязани зелени маслини
	½ чаша риба тон в зехтин, отцедена
	1-1/2 с.л. нарязан магданоз
	2/3 чаша орзо или друг вид дребна паста (1 1/4 до 1 1/3 чаши сварена паста)
	4 с.л. зехтин
	2 1/2 с.л. винен оцет
	за украса – нарязана маруля или листенца магданоз
	Загрейте фурната на 200 градуса.
	Пригответе чушките - докато фурната се загряваа, разрежете чушките по дължина и отстранете семето. Покрийте тавичка за печене с алуминиево фолио и добре го намажете с 1,5 с.л. зехтин или олио. Отгоре подредете чушките и сложете тавата във фурната. Печете около 25 минути (през това време може да сварите пастата). Извадете тавичката от фурната и обърнете чушките, след това ги изпечете и от другата страна за 20-25 минути. Извадете ги от фурната и подредете върху плато за сервиране. Изрежете изгорялата обвивка.
	Сварете пастата в подсолена вода (около 5 чаши), като не я преварявате - трябва да е ал денте. Отцедете и я прехвърлете в купа, след което разбъркайте 2,5 с.л. зехтин.
	Смесете продуктите за салатата: когато пастата се охлади леко, добавете вътре царевицата, маслините, рибата тон, магданоза и оцета. Проверете на вкус и добавете сол по желание.
	Поднасяне: напълнете всяка чушка със салатата и украсете центъра с нарязана маруля или магданоз. 


 
                                
                             
                                 
                                 
                                 
                                
 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                








