Салата с хрупкав бекон и меден дресинг

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Салати
Салата с хрупкав бекон и меден дресинг
Салата с хрупкав бекон и меден дресинг
admin
Добавена от: admin
15684
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

6 твърдо сварени яйца
1 с. л. брашно
200 мл олио за пържене
100 г бекон, нарязан на ивички
3 глави лук, тънко нарязани
6 скилидки чесън, нарязани на тънко
1 червена чили чушчица, тънко нарязана
1 зелена салата
1 краставица, нарязани на лентички

за соса:
1 с. л. мед
1 с. л. соев сос
1 ч. л. горчица
1 ч. л. лимонов сок

Загрява се 1 с. л. от олиото и в него се слага беконът, докато се зачерви. Изважда се да се отцеди върху кухненска хартия и в същата мазнина се слагат лукът, чесънът и чилито. Когато станат хрупкави, се изваждат върху кухненска хартия.
Яйцата се овалват в брашното и се изпържват на маслена баня за 3-5 мин., докато се позлатят.
Приготвя се сосът като в тиган се смесват медът, соевият сос, горчицата и лимоновият сок. Слага се на котлона да се посгъсти.
Салатата се накъсва на едри парчета, отгоре се слагат разрязаните на четвъртинки яйца, краставицата, хрупкавият лук, чесън и чили и всичко се полива със соса.

Съвет: марулята може да замените с пресен спанак или рукола.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft