 
                
            
	6 твърдо сварени яйца
	1 с. л. брашно
	200 мл олио за пържене
	100 г бекон, нарязан на ивички
	3 глави лук, тънко нарязани
	6 скилидки чесън, нарязани на тънко
	1 червена чили чушчица, тънко нарязана
	1 зелена салата
	1 краставица, нарязани на лентички
	за соса:
	1 с. л. мед
	1 с. л. соев сос
	1 ч. л. горчица
	1 ч. л. лимонов сок
	Загрява се 1 с. л. от олиото и в него се слага беконът, докато се зачерви. Изважда се да се отцеди върху кухненска хартия и в същата мазнина се слагат лукът, чесънът и чилито. Когато станат хрупкави, се изваждат върху кухненска хартия.
	Яйцата се овалват в брашното и се изпържват на маслена баня за 3-5 мин., докато се позлатят.
	Приготвя се сосът като в тиган се смесват медът, соевият сос, горчицата и лимоновият сок. Слага се на котлона да се посгъсти.
	Салатата се накъсва на едри парчета, отгоре се слагат разрязаните на четвъртинки яйца, краставицата, хрупкавият лук, чесън и чили и всичко се полива със соса.
Съвет: марулята може да замените с пресен спанак или рукола.


 
                                
                             
                                 
                                 
                                 
                                
 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                








