 
                
            
	1 глава червен лук
	1 с.л. зехтин (или олио)
	2 с.л. сухо червено вино
	1 консерва риба тон в растително масло
	лимонов сок на вкус
	сол и черен пипер на вкус
	4 кръгли питки
	8 листа от зелена салата
	1 домат, нарязан на тънки кръгчета
	2 сварени яйца, нарязани на филийки
	4 маслини, без костилки, нарязани на кръгчета 
	Нарязваме лука на много ситно и го намачкваме добре с ръце, докато пусне сок. Смесваме със зехтина, виното, сол и черен пипер на вкус. Добавяме рибата тон, заедно с растителното масло, подправяме на вкус с лимонов сок и разбъркваме добре. Оставяме за 10-на минути да престои, за да се смесят добре вкусовете.
	Питките срязваме напречно на две. На всяка половина слагаме по два листа маруля, отгоре по 2 резенчета домат и върху тях внимателно разпределяме рибата с лука . Покриваме с 2 кръгчета яйца и маслини. Захлупваме сандвича с втората половина питка и сервираме.


 
                                
                             
                                 
                                 
                                 
                                
 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                








