 
                
            
	280 гр. топло пушена сьомга, на тънки резени
	1/4 чаша ситно нарязан червен лук
	1/4 чаша нарязани листенца магданоз
	2 с.л. прясно изстискан лимонов сок
	1 с.л. кисело мляко или кисела сметана
	2 ч.л. каперси, нарязани
	1-2 ч.л. лют сос (на вкус)
	1 ч.л. черен пипер
	10 резена багета, нарязани на филии с дебелина около 1 см
	зехтин
	сол
	10 листа къдраво зеле или лапад (може и листа маруля)
	1/2 лимон
Смесете сьомгата, лука, магданоза, лимоновия сок, киселото мляко, каперсите, лютия сос и пипера в купа. Объркайте с вилица, за да се смесят напълно. Намажете хляба със зехтин и леко поръсете със сол (най-добре морска). Запечете на грил или във фурната до златисто и от двете страни. Извадете и леко охладете. Откъснете връхчетата на листата къдраво зеле (около 5 см. големина) и поставете по едно листо върху всяка филия. Намажете отгоре със зехтин и с лъжичка поставете част от салатата със сьомга върху всяка филийка. Изстискайте отгоре сока от лимона.


 
                                
                             
                                 
                                 
                                 
                                
 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                








