Сандвичи с шунка и Бешамел

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Сандвичи
Сандвичи с шунка и Бешамел
Сандвичи с шунка и Бешамел
admin
Добавена от: admin
19814
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

За 4 сандвича:
8 резена хляб за тост
1 с.л. масло
2 с.л. брашно
1 чаена чаша прясно мляко
1/4 ч.л. сол
щипка индийско орехче
дафинов лист
250 гр. шунка
225 гр. кашкавал или сирене (Грюер, Ементал, Гауда или подобни). 

Първо изсушете хляба на слаба фурна за около 10-15 минути.
За соса: Разтопете 1 с.л. масло и разбъркайте с 2 с.л. брашно. Разбийте 1 чаена чаша прясно мляко, 1/4 ч.л. сол и щипка индийско орехче, добавете и дафинов лист. Варете соса, бъркайки, докато започне да къкри и се сгъсти. Извадете дафиновия лист, прехвърлете соса в купа и го оставете да изстине. Може да поставите и в хладилник за по-бързо.
Когато сосът е сгъстен, размажете го обилно върху запечения хляб (така че да покрие и ръбчетата).
Поставете шунката върху 4 от резените хляб (използвайте по 50-60 гр. шунка за всеки). Настържете кашкавала (сиренето) и го поръсете равномерно върху 8-те филии.
Покрийте филиите с шунка с тези без шунка. Поставете ги върху тавичка за печене.
Печете в загрята на 180 градуса фурна за около 15-20 минути, докато сиренето отгоре се разтопи и започне да покафенява. Добре е към края да ги запечете леко на грил (или на горен реотан), за да хванат по-хубава коричка.  

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft