 
                
            
	За 4 сандвича:
	8 резена хляб за тост
	1 с.л. масло
	2 с.л. брашно
	1 чаена чаша прясно мляко
	1/4 ч.л. сол
	щипка индийско орехче
	дафинов лист
	250 гр. шунка 
	225 гр. кашкавал или сирене (Грюер, Ементал, Гауда или подобни). 
	Първо изсушете хляба на слаба фурна за около 10-15 минути.
	За соса: Разтопете 1 с.л. масло и разбъркайте с 2 с.л. брашно. Разбийте 1 чаена чаша прясно мляко, 1/4 ч.л. сол и щипка индийско орехче, добавете и дафинов лист. Варете соса, бъркайки, докато започне да къкри и се сгъсти. Извадете дафиновия лист, прехвърлете соса в купа и го оставете да изстине. Може да поставите и в хладилник за по-бързо.
	Когато сосът е сгъстен, размажете го обилно върху запечения хляб (така че да покрие и ръбчетата).
	Поставете шунката върху 4 от резените хляб (използвайте по 50-60 гр. шунка за всеки). Настържете кашкавала (сиренето) и го поръсете равномерно върху 8-те филии.
	Покрийте филиите с шунка с тези без шунка. Поставете ги върху тавичка за печене.
	Печете в загрята на 180 градуса фурна за около 15-20 минути, докато сиренето отгоре се разтопи и започне да покафенява. Добре е към края да ги запечете леко на грил (или на горен реотан), за да хванат по-хубава коричка.  


 
                                
                             
                                 
                                 
                                 
                                
 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                








