Сараевска торта без печене - нежни бисквитени кори, слепени с пухкав млечен крем и шоколадова глазура за разкош!

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Торти
Сараевска торта без печене - нежни бисквитени кори, слепени с пухкав млечен крем и шоколадова глазура за разкош!
Сараевска торта без печене - нежни бисквитени кори, слепени с пухкав млечен крем и шоколадова...
admin
Добавена от: admin
57891
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Сараевска торта без печене - нежни бисквитени кори, слепени с пухкав млечен крем и шоколадова глазура за разкош! Торти
Сараевска торта без печене - нежни бисквитени кори, слепени с пухкав млечен крем и шоколадова глазура за разкош!
Добави в
Мойте Рецепти
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

1 пакет кори за бисквитена торта
1.5 л прясно мляко
5 яйца
800 гр. захар
12 супени лъжици брашно
400 гр. доброкачествен шоколад за готвене
500 гр. смлени орехи
4 пак. ванилова захар
1 лимон - настърганата кора


Глазура:

100 гр. тъмен шоколад
1/2 чаша прясно мляко
1/2 чаша захар
1 пак. масло

Разбийте белтъците с 800 гр. захар на не много твърд сняг (да се разтопи захарта), добавете жълтъците и разбийте още малко. 
В отделна купа смесете 12 супени лъжици брашно с малко мляко и сложете останалата част от млякото да заври. Изсипете брашното в разбитите яйца и разбъркайте хубаво до еднородна смес. 
Когато млякото заври, отстранете от огъня и с лъжица го разбъркайте в сместа с яйца и брашно. Трябва хубаво да се смесят. Върнете сместа на тих огън и варете до сгъстяване с постоянно разбъркване. 
Към горещия крем добавете 400 гр. качествен горчив шоколад и разбъркайте добре, за да се разтвори. Оставете крема да се охлади, като периодично разбърквате. 
Към охладения крем добавете 500 гр. смлени орехи, 4-те пакетчета ванилова захар и настърганата кора на един лимон. 
Слепете корите с тънък слой крем, колкото да ги покрие, като притискате лекичко. Хубаво е за тортата да използвате тънки бисквитени кори, поне 5-6 в опаковка. 
Залейте с предварително разтопената на водна баня глазура. 
Оставете тортата на хладно място (не в хладилник), за да омекне и стане сочна и вкусна. Може и да я оставите 
няколко часа на стайна температура и след това да я пъхнете в хладилника. 
 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft