Сарми по чорбаджийски

вход през zajenata.bg
Сарми по чорбаджийски
admin
Добавена от: admin
15795
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

800 гр пилешко/пуешко месо
100 гр. пилешки дробчета
2 глави лук
1 к.ч. ориз
1-2 с.л. настъргани домати
1,5 кг кисело зеле (цели листа, може и прясно)
2 к.ч. олио
черен пипер
червен пипер 
сол 
 

Месото се нарязва на по-едри парченца. Лукът се накълцва и се запържва в малко олио. Щом стане златист, към него се добавят измитите и накълцани ситно дробчета. Запържват се заедно с лука, след което се прибавя пилешкото и се задушава с малко вода. Посолява се на вкус, добавя се 1 ч.л. червен пипер и към него се добавят измитият ориз и доматите. Залива се с 1,5 ч.ч. топла вода и се вари, докато остане на мазнина (докато оризът поеме течността), като се бърка често.
Листата на зелката се почистват от твърдите части и се попарват във вряла вода (ако са пресни). 
Във всеки лист се слага по малко от плънката и се завива на сарма. Подреждат се в тенджера на няколко плътни реда, отгоре се покриват с чиния и се заливат с топла вода (колкото да ги покрие). Ако остане от плънката, се връща на котлона и се доварява до готовност с малко вода (може да добавите  и част от зелето (ако е останало), ситно накълцано. Сармите врат на тих огън, докато останат само на мазнина.
Поднасят се с кисело мляко и част от плънката отстрани.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft