 
                
            
	400 г свинско месо
	200 г зрял фасул
	200 г моркови
	200 г гъби
	300 г картофи
	150 г малки лукчета (или същото количество кромид-лук)
	80 г мазнина
	1 ч.л. (5 г) картофено брашно
	1/2 ч.ч. (100 мл) бяло вино
	600 г домати
	сол
	Почистеният и измит фасул се накисва във вода 12 часа. На следващия ден се сварява до омекване. Месото се нарязва на порции, които се посоляват, изпържват се в мазнина и леко се задушават. Прибавят се обелените лукчета и нарязаните на парченца моркови, налива се малко вода и се задушава. След малко се прибавят гъбите и попарените, обелени и нарязани на по-големи парченца домати, картофите, фасулът, картофеното брашно, размито с виното и се задушава до омекване.
	Готовото ястие се поръсва с нарязан магданоз.


 
                                
                             
                                 
                                 
                                 
                                
 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                








