Свинско с кисело зеле и бира
    
    
     
                
            
                22 Декември 2011
            
            
            35318
            Източник: zajenata.bg
        Ключови думи:
                    Тип ястие:
                    Вид меню:
                Приготвяне:
                        
                        30 мин
                    
                    
                        Готвене:
                        
                        60 мин
                    
                                                                                    
                        Общо: 90 мин
                    
                    
                            Хранителна стойност:
                             500 kcal
                        
                    Необходими продукти
                    
	700 г свински гърди
	1 бр. кисела зелка
	100 мл зелева чорба
	200 мл бира
	4 скилидки чесън
	1/2 глава лук
	2 кубчета зеленчуков бульон
	6 с.л. олио
	1 с.л. кафява захар
	1 ч.л. ким
	сол
	черен пипер
Гърдите се нарязват и се слагат в тава. Поръсват се с нарязания чесън, сол и черен пипер. Пекат се за 10 минути в предварително загрята фурна на 250 С и се изваждат. Зелето се нарязва, поставя се в тава, поръсва се с кафявата захар, стритите бульони, нарязания на ситно лук, кима и бирата. Разбърква се добре, покрива се с фолио и се пече около 1 час при 180 С. Изважда се тавата от фурната и върху зелето се нареждат свинските гърди. Поливат се със зелева чорба и олио, покриват се отново с фолиото и се пекат 1 час при 180 С.
Рецепти
                        Рецепти
                        салати
                        салати
                        супи
                        супи
                        предястия
                        предястия
                        сандвичи
                        сандвичи
                        гювечета
                        гювечета
                        още
                            пици
                                пици
                            Коментари
                                                

 
                                
                             
                                 
                                 
                                 
                                
 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                








