Свинско яхния с маслини

вход през zajenata.bg
Свинско яхния с маслини
admin
Добавена от: admin
9915
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

1 кг картофи
1 1/2 ч. л. червен пипер
1 ч. л. риган
6 с. л. зехтин
1/2 в. ч. бяло вино
2-3 дафинови листа
1 глава лук
3 печени чушки
1/2 буркан стерилизирани домати
80-100 г обезкостени черни маслини
80-100 г обезкостени зелени маслини
500 г свинско месо от бут (плешка)
черен пипер и сол на вкус  

Месото се нарязва на едри късове. Лукът се почиства и също се нарязва наедро.

Зехтинът се загрява в тенджера, в него се сипва нарязаното месо и се задушава 2 минути под капак, без да се разбърква.

След това се сипва нарязаният наедро лук, разбърква се и се подправя с червен пипер.

Налива се виното и се добавя топла вода, колкото да покрие месото. Посолява се и къкри под капак 20-30 минути.

Картофите се обелват, нарязват се на дебели колелца и се добавят в яхнията.

Чушките се нарязват наситно и се сипват в тенджерата заедно с двата вида маслини.

Ястието се разбърква, похлупва се и къкри под капак още 10 минути.

След това се подправя с дафинов лист и риган, поръсва се с черен пипер на вкус.

Накрая се наливат пюрираните домати, яхнията се разбърква, къкри под капак още 15 минути и е готова за сервиране. 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft