 
                
            
	1 кг картофи
	1 1/2 ч. л. червен пипер
	1 ч. л. риган
	6 с. л. зехтин
	1/2 в. ч. бяло вино
	2-3 дафинови листа
	1 глава лук
	3 печени чушки
	1/2 буркан стерилизирани домати
	80-100 г обезкостени черни маслини
	80-100 г обезкостени зелени маслини
	500 г свинско месо от бут (плешка)
	черен пипер и сол на вкус  
Месото се нарязва на едри късове. Лукът се почиства и също се нарязва наедро.
Зехтинът се загрява в тенджера, в него се сипва нарязаното месо и се задушава 2 минути под капак, без да се разбърква.
След това се сипва нарязаният наедро лук, разбърква се и се подправя с червен пипер.
Налива се виното и се добавя топла вода, колкото да покрие месото. Посолява се и къкри под капак 20-30 минути.
Картофите се обелват, нарязват се на дебели колелца и се добавят в яхнията.
Чушките се нарязват наситно и се сипват в тенджерата заедно с двата вида маслини.
Ястието се разбърква, похлупва се и къкри под капак още 10 минути.
След това се подправя с дафинов лист и риган, поръсва се с черен пипер на вкус.
Накрая се наливат пюрираните домати, яхнията се разбърква, къкри под капак още 15 минути и е готова за сервиране.


 
                                
                             
                                 
                                 
                                 
                                
 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                








