Славянски гювеч със свинско

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Ястия с месо
Славянски гювеч със свинско
Славянски гювеч със свинско
admin
Добавена от: admin
135257
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

1/2 кг свинско месо
1 ч.ч. ориз
2 глави лук
2 домата
2 моркова
2 зелени чушки
2 червени чушки
1/2 к.ч. маслини
2 с.л. олио
1 ч.л. червен пипер
1 ч.л. чубрица
черен пипер
сол
магданоз
4 ч.ч. вода

Време: 80 минути

Месото (1/2 кг) се нарязва на хапки и се задушава в половината олио. В другата половина се задушава ситно нарязаният лук (2 глави), докато стане прозрачен. След това към него се прибавят морковите (2 бр), нарязани на малки кубчета, и червеният пипер (1 ч.л.). Месото се добавя при лука и морковите и се налива 1/4 от водата. Ястието къкри на тих огън, докато месото омекне. След това се добавят зеленчуците. Чушките се нарязват на колелца, а доматите (2 бр) се настъргват на едрото ренде. Добавя се и оризът (1 ч.ч.). Разбърква се и щом ястието заври, се прехвърля в тава. Долива се останалата вода и гювечът се овкуява с черен пипер и чубрица (1 ч.л.). Поставя се в студена фурна и се пече при 180 градуса. Когато е почти готово, се добавят маслините (1/2 к.ч.), нарязани на ситно, и се запича на горен реотан за няколко минути. Ястието се поднася горещо, поръсено със ситно нарязан пресен магданоз.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft