Сладкарски уроци: Как да си направим обикновени домашни маслени бисквити?

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Сладки
Сладкарски уроци: Как да си направим обикновени домашни маслени бисквити?
Сладкарски уроци: Как да си направим обикновени домашни маслени бисквити?
admin
Добавена от: admin
23325
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

250 гр. маргарин или масло (на стайна температура)
чаша от 250 мл захар
малко кора от лимон (по желание)
1 чаена лъжичка ванилова есенция
брашно колкото поеме (около 500-550 гр.)
пудра захар за поръсване

Маргарина разбийте на пяна със захарта, яйцата, ванилията и кората от лимон. Бийте, докато захарта се разтопи. Добавете брашното, смесено с бакпулвера, и месете, докато получите средно меко тесто, удобно за разточване. Оставете го 5-10 мин. да почине.

Загрейте фурната на 250 градуса и покрийте две тави от фурната с хартия за печене.

Тестото разделете на две части, разточете всяка на кора (с дебелина колкото един пръст) с правилна форма на квадрат или правоъгълник, след което с нож нарежете кората на ивици, а след това - на правоъгълници. Подредете ги в приготвените тави и по желание с клечка за зъби оформете дупки.

Печете в загрята на 200 градуса фурна (щом ги пъхнете, намалете температурата) до зачервяване. Внимавайте да не ги изгорите. 
Още топли оваляйте бисквитите в пудра захар. 
Докато едните се пекат, пригответе втората тава. По желание може да добавите към тестото какао, ядки, кокос или др. аромат по Ваше желание. 
Съхранявайте в затворена кутия.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft