Сладки картофени палачинки

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Десерти
Сладки картофени палачинки
Сладки картофени палачинки
admin
Добавена от: admin
5610
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

1 кг картофи
4 с. л. заквасена сметана
250 мл прясно мляко
3 яйца
3 с. л. брашно
50 г краве масло
2 с. л. олио
сол и черен пипер на вкус

за сладкото от боровинки:

500 г боровинки (замразени)
250 г захар
250 мл червено десертно вино
1 ванилия
1 портокал
 

Картофите се обелват, сваряват се и се намачкват с преса за картофи.
Прибавят се заквасената сметана, яйцата и брашното. Посолява се и се овкусява с черен пипер.
Налива се прясното мляко и се разбърква добре.
Олиото и част от маслото се сгорещяват в тиган. С черпак се гребва от сместа и се изпича палачинка. Обръща се в друг намазнен тиган и така се изпича и от другата страна. По същия начин се изпичат и останалите палачинки, като преди всяка тиганът се маже с масло.
Боровинките се задушават в касерола със захарта. Когато захарта се разтопи, се налива виното. Прибавят се ванилията, сокът и настърганата кора от портокала и се оставя на слаб огън да се редуцира. Не се бърка, за да не се разкашкат плодовете.
Палачинките се разрязват на четири, гарнират със сладкото от боровинки и по желание със заквасена сметана.

Съвети:
Най-добре е да приготвяте картофените палачинки със стари картофи, защото съдържат повече нишесте. Ако правите палачинките с пресни картофи, увеличете брашното с още 2 с. л.
Може да ги поднесете както със сладки, така и със солени плънки. 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft