 
                
            
	250 г масло
	250 г пудра захар
	160 г смлени орехи
	1 бр. жълтък
	500 г брашно
	ванилия
	80 г захарни пръчици, перли, шоколадови стърготини, смлени орехи или кокосово брашно за гарниране на ръбовете
	 
Маслото се разбива със захарта до побеляване. Прибавят се жълтъка, смлените орехи, ванилията и брашното. Замесва се тесто. Разточва се кора 0.5 см дебела и с помощта на чашка се изрязват кръгчета. Пекат се в умерена фурна. След това се слепват две по две с крем, течен шоколад или мармалад (по желание). Притискат се леко, така че част от пълнежа да излезе навън и ръбчетата се овалват в захарни или шоколадови пръчици, натрошени ядки, кокос и пр., така че да се получи нещо като шарено коланче около сандвичите. По желание готовите сладки се поръсват с пудра захар, но и така са достатъчно ефектни!


 
                                
                             
                                 
                                 
                                 
                                
 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                








