 
                
            
	Шест дървени шишчета се разрязват с ножица на две.
	Бананите се почистват от кората.
	Нарязват се на 6 парчета по диагонал.
	Всяко парче трябва да бъде с ширина 1 см.
	След което бананите се набождат върху клечките.
	Нареждат се в тава и се поставят във фризер за 30 минути.
	Докато бананите се замразяват, се разтопява шоколадът на водна баня.
	В една тенджера се сипва вода и се кипва.
	Вътре се поставя друга празна купа.
	Поставят се начупените парченца шоколад.
	Разбърква се до пълното разтопяване на шоколада.
	Купата се сваля от котлона и се оставя да се охлади за кратко.
	Замразените банани се потапят в разтопения шоколад от едната страна (или цели).
	Шоколадът практически веднага застива върху банана.
	Шишчета се нареждат отново в тавата на един ред.
	Оставят се във фризера до момента на сервиране.
По желание, след потапянето в разтопен шоколад, бананите могат да се овалят в ситно накълцаните орехи или други ядки.


 
                                
                             
                                 
                                 
                                 
                                
 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                








