Солен козунак

вход през zajenata.bg
Солен козунак
admin
Добавена от: admin
13229
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

За тестото:
1 кг. пресято брашно
1/2 л топло прясно мляко
1 и 1/2 кубче прясна мая
2 супени лъжици захар за маята
3 супени лъжици брашно за маята
1 супена лъжица сол
4 + 1 яйца
3 малки кафени чашки олио
За плънката:
2 супени лъжици червен пипер
1/2 кг. нарязан, обварен, изцеден и малко запържен спанак за зелената част
200 гр. пасирано сирене за бялата част

В топлото мляко се разтваря маята с 2-те супени лъжици захар и 3-те супени лъжици брашно. Оставя се да втаса маята, т.е. да се активира. 
В съда за месене се слага брашното (при необходимост може да се добави още), прибавят се солта, 4-те яйца, олиото, втасалата мая и се замесва средно меко тесто. След като хубаво се измеси, се намазва с олио и се покрива с найлоново фолио. Оставя се на топло място, докато тестото удвои обема си. 
Втасалото тесто се разделя на 3 части. 
В едната част се добавя червеният пипер, във втората част - спанакът, а в третата част - сиренето. 
След това всяка част се разделя на по 4 малки части, от които се правят издължени фитили и се оплитат на козунаци. 
Оставят се отново да втасат около 15-20 мин. Преди печене козунаците се намазват с яйце. 
По желание могат да се наръсят със сусам. 
Пекат се в предварително загрята фурна на 180 градуса около 40 минути (или в зависимост от вашата фурна). 
След изпичането се намазват с малко маргарин, покриват се с памучна кърпа и найлон, за да останат мекички. 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft