Солена усуканица
    
    
    
                
            
                31 Октомври 2014
            
            
            12250
            Източник: zajenata.bg
        Ключови думи:
                    Тип ястие:
                    Вид меню:
                Приготвяне:
                        
                        30 мин
                    
                    
                        Готвене:
                        
                        60 мин
                    
                                                                                    
                        Общо: 90 мин
                    
                    
                            Хранителна стойност:
                             500 kcal
                        
                    Необходими продукти
                    
                Замесва се тесто от всички съставки и се оставя да втаса (маята се захваща предварително в малко топло мляко). 
След като втаса, тестото се измесва върху набрашнена маса и се разделя на повечко топки - 7-8. Разтеглят се на кори, които се поръсват с масло и след това - с извара. Изварата се слага на вкус - в случая около 300 гр. 
Корите се навиват и подреждат в наманена тава - под формата на охлюв. Оставят се да втаса около 30 минути, след което усуканицата се пече в предварително загрята фурна до зачервяване. Когато се зачерви, се вади от фурната и се намазва с разтопено масло 
Оставя се да изстине малко преди поднасяне.
Рецепти
                        Рецепти
                        салати
                        салати
                        супи
                        супи
                        предястия
                        предястия
                        сандвичи
                        сандвичи
                        гювечета
                        гювечета
                        още
                            пици
                                пици
                            Коментари
                                                
                                
                            
                                
                                
                                
                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                








