Солени крекери с оризово брашно

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Соленки
Солени крекери с оризово брашно
Солени крекери с оризово брашно
admin
Добавена от: admin
41426
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

150 гр оризово брашно
50 гр смлени бланширани фъстъци
¼ ч.л. сода
¼ ч.л. сол
1 пълна с.л. меко масло
1 с.л. зехтин
1 ч.л. риган
30 гр сирене
1 жълтък
½ ч.ч. вода 

В купа се смесват всички сухи съставки и се разбъркват добре. След това се добавят маслото и зехтинът. С ръце се претрива така, че да се разнесе равномерно. Сместа трябва да стане на маслени трохи. В този момент се добавя натрошеното сирене и жълтъкът. Размесва се старателно с ръце. Постепенно се слага малко водичка. Когато сместа я поеме, може да се добави още малко, ако все още тестото е твърде ронливо.
Меси се известно време, за да омекне от топлината на ръцете и да стане гладко и по-гъвкаво тесто. Разточва се на лист от 3-4 мм. Изрязват се формички по желание или просто се нарязва на квадрати с нож за пица. Надупча се с вилица или с малка формичка му се вдълбават отпечатъци, за да диша по-добре тестото. Пекат се на 180* С до порозовяване, около 10-15 мин.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft