Сос Тапенада

вход през zajenata.bg
Сос Тапенада
admin
Добавена от: admin
6850
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

150 гр. черни маслини (без костилки)
7 филенца аншоа (консерва)
3 ск. чесън
150 ml зехтин
Черен пипер

Маслините се нарязват на ситно и след това се размачкват добре с вилица, заедно с аншоата. Чесънът се пресова и се добавя към сместа. Овкусява се с черен пипер. Получената паста се бърка в миксер, като към нея на тънка струйка (както при приготвяне на майонеза) се добавя зехтинът, така че да се получи гъст, хомогенен сос.
Предлага се като дип, а също и за приготвяне на различни кростини.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft