5 яйца
150 гр масло
150 гр пудра захар
2 опаковки бял шоколад (за готвене)
1 пакетче бял шоколад (млечен)
2 супени лъжици галета
100 мл сметана (за пълнежа)
1 жълтък (за пълнежа)
40 гр захар
1 чаена лъжичка ванилова захар
½ чаена лъжичка нишесте
В тенджерка на котлона разтопете маслото с пудрата захар.

В разтопеното масло постепенно добавяйте от шоколада за готвене и млечния шоколад.

След като и шоколадът се разтопи, добавете едно по едно яйцата, като при това постоянно разбърквате. Накрая добавете и галетата.

Намажете форма за торта с масло и поръсете с малко галета. Изсипете вътре сместа и печете на 200 градуса около 25-30 минути.

В малък съд сварете сметаната за готвене с ваниловата захар.

Разбийте жълтъка със захарта и нишестето.

Смесете жълтъчната и сметановата смес и поставете на огъня, като бъркате постоянно, докато се сгъсти.

С получения крем намажете готовата торта. Поднесете топла или студена, вкусът винаги е феноменален!











