Спаначени гнезда с цяло яйце

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Вегетариански
Спаначени гнезда с цяло яйце
Спаначени гнезда с цяло яйце
admin
Добавена от: admin
32461
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

1/2 кг спанак
8 яйца
1 глава лук
4 скилдки чесън
2 с.л. олио
1 разтопено масло
сол
червен пипер
2 ч.ч. ориз
3 ч.ч. вода или бульон за ориза

Време: 30 минути

Спанакът (1/2 кг) се измива и нарязва на ситно. Лукът (1 глава) и чесънът (4 скилдки) - също. В дълбока тенджера се загряват олиото (2 с.л.) и маслото (1 разтопено). В тях се задушават първо лукът и чесънът, а след това и спанакът. Добавят се оризът, 3 ч.ч. вода (бульон) и подправките. Всичко се разбърква и се задушава до омекване на ориза. От тази смес в намазнена тава се оформят 8 гнезда, в които се чуква по 1 яйце. Гнездата се запичат във фурната, докато яйцата побелеят.Поднасят се топли.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft